"Yağmur Taşar Bodrum Basketbol'da: Kaptanlık ve Başarı Hedefiyle Yeni Bir Dönem"

TAKİP ET

24 yaşındaki basketbolcu Yağmur Taşar, Bodrum Basketbol'a katıldı. Milli takımda 35 kez forma giyen ve Beşiktaş ile Galatasaray gibi büyük kulüplerde oynayan Taşar, yeni takımında kaptanlık hedefiyle yoluna devam ediyor.

Küçük Kızlar Sayı Kraliçesi, U18 Yıldız Kızlar En İyi Forvet ve KBBL Asist Kraliçesi unvanlarına sahip 24 yaşındaki basketbolcu Yağmur Taşar, Bodrum Basketbol Spor Kulübü’ne transfer oldu.

Point guard pozisyonunda oynayan yetenekli sporcu, kariyerinde 35 kez milli formayı giyme onurunu yaşadı.

2022/2023 sezonunda Beşiktaş ve 2023/2024 sezonunda Galatasaray forması giyen Yağmur Taşar, basketbola 11 yaşında başladı ve profesyonel kariyerini 17 yaşında Galatasaray’da başlattı.

Enerjisi ve hırsıyla takım arkadaşlarına ilham veren Taşar, Beşiktaş ve Galatasaray’daki deneyimlerinin kendisine büyük değer kattığını belirtiyor. “Bu iki büyük kulüpte oynamak gerçekten çok mutluluk vericiydi. Kazansak da kaybetsek de taraftarlarımızın desteğini hep hissettik. Her şehirde ve ülkede desteklenmek tarif edilemez bir his. Benim için Türkiye’nin üç büyük kulübünde oynamak her zaman büyük bir gurur olacaktır,” dedi.

Milli takım deneyimlerinden de bahseden Taşar, “Altyapının tüm kategorilerinde oynadım ve 6 yazımı milli takıma adadım. Ülkeme hizmet etmek beni çok mutlu etti. Başarı için çok çalıştık; belki büyük bir başarı elde edemedik ama bu, sporculara uzun vadeli yatırım yapılarak kazanılması gereken bir süreç,” diye konuştu.

Taşar, Bodrum Basketbol’a transfer olmasıyla ilgili de düşüncelerini paylaştı: “Bodrum’u şehir olarak da atmosfer olarak da anlatmaya kelimeler yetmez. Alt ligdeyken maçları takip ediyordum ve özellikle taraftar grubumuz her maça gelip bizimle beraber o sahada savaşırsa, bir bütün olur ve elimizden gelenin en iyisini yaparız. Ben inanıyorum ki sezon sonu bu takım çok güzel bir takım olarak anılacak, buna hiç şüphem yok. Bireysel olarak bu sene sorumluluğumun daha fazla olacağını biliyorum ve bunun için yaz dönemini olabildiğince hazır bir şekilde geçirmeye çalışıyorum. Umarım Bodrum’un güzel insanları ve taraftar grubumuzla çok iyi yerlerde olacağız.”

İleride takım kaptanı olma hayali taşıyan Taşar, “Ben kendimi pozitif bir insan olarak görüyorum ve takım içinde herkesin eşit olduğuna inanıyorum. Herkesin her günü bir olmayabilir ama önemli olan birbirini anlamak ve o sahada birbiriyle oynamaktan keyif alan insanlar olarak bir süreç yaşamamız. Oynamaktan keyif aldığınız bir takım ortamı içinde olduğunuz zaman işler güzel bir şekilde ilerliyor. Takım içindeki herkese yardım etmeyi ve dinlemeyi severim. İçimde bir liderlik vasfı var ve ileride bir gün takım kaptanı olarak görev almak isterim,” dedi.

Taşar, takım ruhunun her şeyden önemli olduğuna inanıyor ve Bodrum Basketbol’da yeni başarılar için sabırsızlanıyor.

basketbol basketbol ayakkabısı basketbol topu basketbol haberleri basketbol kuralları