Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye Rüzgarı

TAKİP ET

Paris'te 26 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcular, 32 farklı branşta madalya mücadelesi verecek. Türkiye'den 78 sporcu, olimpiyatlarda yer alacak. Açılış töreni 26 Temmuz'da gerçekleşecek.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye Rüzgarı
2024 Yaz Olimpiyat Oyunları, Paris'te düzenlenecek ve spor dünyasının kalbi bir kez daha burada atacak. 26 Temmuz - 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan oyunlarda, Türkiye'nin başarılı sporcuları madalya için ter dökecek.

Paris 2024'te 32 farklı spor dalında 35 yarışma tesisinde yaklaşık 10.500 sporcu mücadele edecek. Olimpiyat programına bu yıl eklenen break dans, dalga sörfü, kaykay ve spor tırmanış dallarıyla birlikte toplamda 306 madalya yarışı yapılacak. Bu büyük organizasyonda 45 bin gönüllü görev alacak.

Türkiye'den Güçlü Katılım
Türkiye, geçmiş yıllarda okçuluk, boks, tekvando, güreş ve jimnastik gibi branşlarda elde ettiği başarılarla dikkat çekmişti. Paris 2024'te de bu başarılarını sürdürmek için yoğun bir hazırlık dönemi geçiren Türk sporcular, kota müsabakaları sonucunda olimpiyatlarda yer alacak.

Son güncellemeye göre, 29 Mayıs itibarıyla Türkiye'den 78 sporcu Paris 2024 için kota almış durumda. Ancak Haziran ayına kadar sürecek olan kota müsabakalarıyla bu sayının artması bekleniyor.

Hangi Branşlarda Yarışacağız?
Türk sporcular, Paris 2024'te atıcılık, atletizm, badminton, bisiklet yol, boks, cimnastik artistik, eskrim, güreş, halter, judo, okçuluk, taekwondo, yüzme, voleybol ve yelken branşlarında madalya mücadelesi verecek.

Açılış ve Detaylar
Olimpiyatların açılış töreni 26 Temmuz Cuma günü TSİ 22.00'de gerçekleştirilecek. Bu büyük etkinlikte, Türkiye'nin bayrağını gururla taşıyacak sporcularımızın başarılarını hep birlikte izleyeceğiz.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda SporDetay.com ekibi olarak sporcularımıza başarılar diliyor ve onları desteklemek için sabırsızlanıyoruz!

paris olimpiyatları paris olimpiyatları ne zaman paris olimpiyatları voleybol paris olimpiyatları bilet paris olimpiyatları ne zaman voleybol mehmet efe dinç