LECLERC: "SONUÇLAR BİZİM İÇİN ŞOK EDİCİ"

TAKİP ET

Charles Leclerc, Ferrari’nin Kanada Grand Prix'si öncesi kötü geçen Formula 1 sıralama turlarının ardından hız eksikliğini açıklayamaması nedeniyle büyük bir şaşkınlık içinde olduğunu belirtti. Monaco GP'sini kazandıktan sonra Montreal'de de zafer favorisi olarak görülen Ferrari, beklenmedik bir performans düşüşü yaşadı.

Sürpriz Performans Düşüşü

Leclerc ve takım arkadaşı Carlos Sainz, Montreal'de Q2'de elenerek büyük bir hayal kırıklığına uğradılar. Leclerc 11. sırada, Sainz ise 12. sırada yer aldı. Monakolu pilot, Ferrari’nin hızının "hiçbir yerde" olmadığını belirterek, üçüncü antrenman sırasında aracında bir şeylerin yanlış olduğunu hissettiğini söyledi.

Leclerc, sıralama turlarındaki kötü sonuçlar hakkında, "Maalesef yeterince hızlı değiliz. Hepsi bu." dedi. "Üçüncü antrenman seansında kuru zeminde hiçbir şey yapamadık, sıralamada da kuru zeminde hiçbir şey yapamadık. Şu an için herhangi bir açıklamam yok. Üçüncü antrenman seansında zaten bir şeylerin yanlış olduğunu hissettik, neyin yanlış olduğunu göremedik ve bu tam olarak sıralamada da aynıydı. Kesinlikle bir şeylerin yanlış olduğunu hissettik ama yanlış olan bir şey göremedik."

Ferrari'nin Şok Edici Sonucu

Leclerc, özellikle ilk sektörde yol tutuşun son derece zayıf olduğunu belirterek, bu sorunun bir kartopu etkisi yarattığını ve arabanın performansını olumsuz etkilediğini vurguladı. Ferrari’nin son yarışlardaki ilerlemesi göz önüne alındığında, bu sonuç Leclerc için tam anlamıyla bir şok oldu. "Çok şaşırtıcı." diyen Leclerc, "Bunu beklemiyordum ve bu elbette hayal kırıklığı yarattı ama yarın bir yarışımız var. Yarışta, sıralamada yaşadığımız sorunların biraz farklı olacağına inanıyorum." diye ekledi.

Carlos Sainz da Ferrari’nin performansını neden kaybettiğine şaşırmış durumda. İspanyol pilot, sorunların bir dizi faktörün kombinasyonu olduğunu düşündüğünü belirtti. "Şu anda size sadece yol tutuş eksikliğimiz olduğunu ve sürüşümüzün Monako'da olduğu kadar iyi görünmediğini söyleyebilirim." diyen Sainz, "Bu iki nedenle, tutuş eksikliği, ısınma, sürüş, her şey Kanada'da Monako'dan daha zor görünüyor. Herkesin bildiği gibi biraz şaşırdık, çünkü gerçekten üçüncü antrenman seansından beri yavaş olduğumuzu gördük ve bu hafta sonunun zor geçeceğini anladık."

Gelecek Yarışlar İçin Umut

Sainz, "Bir galibiyet ve pole pozisyonu için mücadele etmekten Q2'de elenmeye kadar gitmeyi beklemezsiniz, ama bu Formula 1." diyerek, daha kötü şeyler gördüğünü ve burada neden zorlandıklarını anlamak için geri dönüp analiz yapacaklarını ifade etti. Ferrari ekibi, bu beklenmedik performans düşüşünü aşmak için yoğun bir çalışma sürecine girecek gibi görünüyor.

charles leclerc charles leclerc sevgilisi charles leclerc camii charles leclerc nereli charles leclerc boy spordetay.com EUROPEWORLDSPORTR.COM